SE Newsletter June 1999

Eclipse chatbox van Urania

From: Steven Van Impe [email protected] To: [email protected] Subject: [VVS] Eclips chatbox Date: Wednesday, May 12

Hallo allemaal, Om de communicatie over de nakende zonsverduistering nog wat vlotter (en leuker) te laten verlopen, is er nu ook, in samenwerking met CyGa net (www.cyga.net) een eclips99 chatbox. Je kan deze vinden op de eclips99 website (www.eclips99.be) of met een gewoon IRC-programma (zoals mIRC voor Windows, of Bitch-X voor Linux) op de server irc.cyga.net door het kanaal #eclips99 aan te sluiten ("/join #eclips99"). Wij hopen jullie daar allemaal te zien :-)

Met vriendelijke groeten, Steven Van Impe webmaster www.eclips99.be

From: Patrick Poitevin [email protected] To: [email protected] Subject: Re: [VVS] Eclips chatbox Date: Wed, May 12

Bijna anderhalf jaar geleden waren er zo'n 250 verschillende websites die hun krachten aan het verzamelen waren voor allerlei input over de totale zonsverduisteris van 11 augustus 1999. Sindsdien heb ik het opgegeven ze bij te houden, te controleren en op te volgen. Sindsdien zijn er nog honderden bijgekomen. Heeft iedereen nu al bijna zijn eigen webpage met iets over de eclips, begon ik af te vragen.

Intussen zijn er ook al verschillende Mailing Lists. Ook speciale Mailing Lists voor zonsverduisteringen alleen. Samen met Jan Van Gestel was de SE Mailing List de eerste over de wereld (zie hieronder in de signature). Daarna komen deze ook als paddestoelen uit de grond. Dan nog een eclipse newsgroup, nu ook een eclipse chatbox, ... What's next? Gaan er nog relevante dingen of nuttige informatie verschijnen over zonsverduisteringen, of wordt het een wildgroei van allerlei amuzante chats?

Hebben we nu een computerhobby of hobby zonsverduisteringen? Waarom niet de krachten bundelen en gezamelijk aan iets bouwen? Doelbewust heb ik me onthouden aan een webpage voor zonsverduisteringen. Het lag niet aan een gebrek aan informatie of het lag niet aan de kennis om er eentje te starten. Koen Geukens had me hierin al goed geholpen. Alle teksten van artikels, brochures edm die ik had geschreven over de jaren, heb ik intussen doorgestuurd naar de eclips99.be webpage. De Solar Eclipse Newsletter is ook al een tijd te lezen op de webpage van Fred Espenak. Zie onderaan in de signature voor de juiste URL. De webpage van Fred mag wel DE eclipsepage van de wereld genoemd worden. Ook daar komen nu speciale edities van mij op (National Geografic, Eclipse Comets). In plaats van zelf zijvertakingen te creeren is het beter alles te bundelen en Fred's page DE eclipse web page te maken. Doei, PP

  • Back to SE Newsletter Index
  • Back to SE Newsletter June 1999
  • All About Solar Eclipse Newsletter
  • Back to MrEclipse.com

    You want a hard copy or annual subscription? You have comments, remarks, advise, information, etc?
    e-mail to PatrickPoitevin.


    Patrick Poitevin, Parelhoenstraat 10, 9000 Gent, BELGIUM(tel.32-9.245.76.62)