SE Newsletter December 1998

General: SENL en DDD '99

Beste, Hierbij enkele korte berichten i.v.m. de werkgroep zonsverduisteringen.

Allereerst een korte herinnering om het lidgeld voor de nieuwsbrief zo snel mogelijk te over te maken, zo mis je geen enkel nummer. In het vorige nummer kon je al lezen dat het bedrag 400 BEF voor abonnees in BelgiŽ en 600 BEF voor buitenlandse abonnees bedraagt. Dit bedrag dient overgemaakt te worden op de rekening van de VVS werkgroep zonsverduisteringen : 000-1600464-61 (vermelding bijdrage ENB 1999), of via een cheque betaald te worden.

Voor diegene die de bijdrage al overgemaakt hebben dank voor het vertrouwen.

Nu het belangrijkste nieuws; op zaterdag 27 maart 1999 vind de derde editie van De Duistere Dag plaats, de DDD'99 vindt plaats in de lokalen van Volkssterrenwacht Urania, Matheessensstraat 60, 2540 Hove.

Deze editie begint om 10 uur s'morgens (er zal de mogelijkheid zijn om de inwendige mens te versterken), en staat voornamelijk in het teken van de komende totale eclips met reistips, eclipsprogramma's voor de PC's, videobeelden maken van eclipsen en als hoofdspreker de heer David Berghmans, voorheen werkzaam in de afdeling Plasma-astrofysica van het departement Wiskunde van de KU Leuven met een thesis over een mechanisme over verhitting van de zonnecorona

(Generation of MHD-waves in coronal loops by footpoint motions.), maar nu lid van ons Departement IV: Zonnefysica. Dhr Berghmans is een van de weinige Belgische Nederlandstalige specialisten hierin.

David Berghmans zal een voordracht houden over zonnecorona.

Voor de personen of groepen die iets willen voorstellen in verband met zonsverduisteringen is er de mogelijkheid in de vorm van een postersessie of een korte voordracht. Gelieve hiervoor kontakt op te nemen met ondergetekende.

  • Back to SE Newsletter Index
  • Back to SE Newsletter December 1998
  • All About Solar Eclipse Newsletter
  • Back to MrEclipse.com

    You want a hard copy or annual subscription? You have comments, remarks, advise, information, etc?
    e-mail to Patrick Poitevin.


    Patrick Poitevin, Parelhoenstraat 10, 9000 Gent, BELGIUM (tel.32-9.245.76.62)